По обичају касним! Први део јесење колекције је одавно стигао (чак су поједини модели и распродати) а ја нисам направио званичну најаву нити објаснио концепте који стоје иза појединих модела. Тешко је ово припремање фотографија и креирање производа на сајту. Узима пуно времена! Све у свему људи који прате Ортодокс сигуран сам да већ знају да су модели из нове колекције у продаји.

Први пут је лансирано оволико модела од једном што је за мене био приличан подухват. Тачно 11 модела од чега су 6 градови, 3 реке, 1 С.И.К. и једна Шумадинка. Такође први пут и озбиљнија женска колекција која чини сваки од 11 лансираних модела. Наравно, већину још нисам ни окачио на сајт али учинићу то ових дана. Тиражи као по обичају лимитирани и мислим да је Београд са укупно 54 мајице био највећи. Остали се крећу у домену између 30 и 40 примерка.

Нове колекције се могу поделити у 3 сегмента где прву чине „Градови 300“, другу  „Реке“ а трећу „-ка“

Градови 300

Зашто градови 300?! зато што смо сашили 300 црних мајици и на њих одштампали свих 6 до сада одрађених тврђава-градова плус и С.И.К. 12 модел у новој комбинацији боја. Ово је стварно посебан део колекције за мене јер након 11 година овако сам од увек замишљао да  модели мајици посвећени градовима требају изгледати. За добре ствари је очигледно потребно време.

Све моделе из нове колекције 300 можете видети овде….И да, Београд је стандардно већ распродат тј. има још која у С и ИКС Л величини.

jesen-zima-18

Реке

Модел Дунав је већ свима који прате Ортодокс одавно познат и рађен у више варијација. Дуже време у арсеналу држим још неколико решења за реке које протичу нашим земљама али нисам из неког разлога никако стизао да их одрадим. То се сада променило и поред нове комбинације боја за Дунав избачене су у понуду још Тара и Дрина (у резерви имам још и Мораву али она ће на пролеће 2019. бити избачена). Дунав и Дрина су дефинитивно моја оригинална решења док сам се код Таре мало „бајтовао“ лого једног спортског клуба.

-ка

Шумадинка-Šumadinka

Шта му дође сада ово? Шумадинка је део једне шире приче коју на жалост не смем да одам јер се бојим да неко не искористи оригиналну идеју. Морам да кажем да сам од малена врло инспирисан и фасцинирам старим Југословенским и Српским логотипима удружења и фирми и од увек сам имао жељу да их реконструишем и искористим за неке своје пројекте. Ко није приметио, Шумадинка је у основи лого „Дуванске индустрије Ниш“ прилагођен некој здравијој причи а не дувану и пушењу. За сада се идеја показала као јако позитивна и наставићу са развијањем исте.

 

Наравно пропустио сам да на било који начин још пре пар месеци најавим памучне шортсеве које сада ни нећу ретроспективно ревидирати. Битно да сам их споменуо ако ништа друго а људи који су купили знају и сами да ли су и колико су добри…Али да поменем на кратко шта ће се десити у новембру пошто верујем да ћу каснити и са најавом зимске колекције. Очекујте камуфлажни прслук, Кајмакчалан дукс (тачније дизајн: КАПИЈА СЛОБОДЕ) без капуљаче у СМБ боји и ортодУкс 04.

Поздрав свима и хвала на подршци.