Доста је времена прошло од последњег чланка који садржи неке корисне информације о плановима и предстојећим пројектима. Никако да се намолим иако већ дуже време планирам да напишем нешто о колекцији за јесен-зиму 2020. у коју смо увелико загазили. То ћу учинити (можда) накнадно а сада бих се осврнуо на нешто у вези чега свакодневно добијам упите. Стиже пуно порука путем друштвених мрежа које гласе: „Шта је са дуксевима?“ „Хоће ли дуксеви?“ и „Када ће ти дуксеви?“. Људима одговарам тако неким генеричким одогворима који не пружају никакву конкретну информацију осим да ће их бити…

…Биће их и стижу убрзо! А  у овом блогу ћу се потрудити да пружим што више информација без „спојлера“ јер ипак поједини детаљи требају остати пријатна изненађења.

За почетак, до краја године у плану је лансирање 3 модела (наравно у ограниченим количинама) у тиражима између 30 и 40 примерака. Тиражи су стрндардно мали,  а савет за оне који су заинтересовани за дуксеве је да испрате објаве на самом сајту (не само на друштвеним мрежама) пошто се производи на сајту увек појаве дан или два пре било какве објаве на Инстаграму или Фејсбуку. Посетите ortodoks.rs по некад (ПП). Од 3 модела 2 ће бити без а 1 са капуљачом. Један је реиздање, други унапређена верзија пређашњег модела, а трећи је из линије „фискултурна ношња“ коју покушавамо да сврстамо у редован репертоар.

Нешто детаљније ћу ући у опис само дукса који је реиздање а ради се о моделу „капија слободе“ док остала два за сада нећу детаљније да представљам.

Капија слободе – реиздање

Капија слободе 2018. издање

        Капија слободе 2018. издање

Први модел који ће бити лансиран (прва половина новембра) је дукс који је први пут лансиран 2018. године и уједно био и најбрже продат модел икада. Јако ми је важно да напоменем да за разлику од прве верзије овога пута смо користили драстично бољи тј. квалитетнији памук, што мислим да овај модел и заслужује. Да не замарам сад шта и како квалитетнији довољно је само да ми верујете. Свакако опис материјала ће бити присутан у шопу као опис производа за оне које и то занима. Боја, штампа и крој су идентични док су етикете и амблеми благо преуређени на мало елегантнији начин. Додатни описи су сувишни пошто људи који прате шта радимо врло добро знају о чему пишем и колико је ово тражен артикал. Тираж је између 30-40 комада а уз дукс ће као и прошле године ићи и капа која ће бити благо измењена и која ће ићи искључиво у комплету са дуксерицом и неће се моћи купити одвојено.

Не допада ми се идеја да одвајам производе који су намењени да буду пар. Сматрам да је мого боље овакве ствари продавати у комплету по разумној цени иако знам да ако би их одвојено продавали могли зарадити више новца. Са друге стране искрено ми је жао људи који воле тако код нас само аксесоаре да купују. овога пута дукс и капа иду искључиво у комплету.

Када овај блог буде објављен дуксеви ће увелико бити у процесу шивења и убрзо бити окачени у одељку „РАДЊА“ где ће се моћи и поручити. Чланови „ОРТОДИРЕКТ“ групе који су заинтересовани за овај модел нек јаве чим виде ову објаву да им резервишем примерак.

А мајице?

Са мајицама настављамо и до краја године. На сваке 2 недеље ћемо избацивати по један или два модела од којих ће већина бити реиздања али у другим комбинацијама боја и са новим детаљима. Успешно смо већ у продају пустили: Шумадија, Вук, Никола Тесла и Свети Георгије мајице (већ практично распродате) а припрема се још минимум 6 модела до краја године. Почетком новембра можете очекивати Нови Сад и Београд мајице у до сада невиђеној комбинацији боја тако да заинтересованима саветујем да са времена на време посете ortodoks.rs (ПП).

Шумадија, Св. Георгије, Никола Тесла, Вук

Шумадија, Св. Георгије, Никола Тесла, Вук

То је то, надам се да сам пружио одговор на питање: „Када ће ти дуксеви?“. Хвала свима на великом интересовању за ОРТОДОКС. Потрудићемо се сви у екипи да не изневеримо и да наставимо да стварамо нове и интересантне производе и пружимо пријатно искуство сваком купцу. Поздрав.