Ортодокс производе шаљемо ПостЕкспрес службом. Све ствари које су поручене до 14 часова радних даном, одмах се пакују и спремају за слање.
Један дан. Уколико се производ поручи до 14 часова радним даном, биће послат курирском службом са напоменом “Данас за сутра”.
На простору Републике Србије сва роба са сајта www.ortodoks.rs се плаћа поузећем, тј. при преузимању од курирске службе. За територију Косова и Метохије вредност пакета не сме да прелази 2000,00 дин.
Да! За земље у окружењу, земље Европске уније и остатак света роба се плаћа директном банкарском трансакцијом и шаље као обично писмо што драстично умањује трошкове испоруке. За детаље контактирајте нас путем мејл адресе: podrska@ortodoks.rs

СЛАЊЕ И ПЛАЋАЊЕ

Како бисмо свим заинтересованим купцима олакшали процес куповине преко нашег сајта, на овој страници представићемо детаљна упутства за наручивање артикала као и најчешће постављана питања везана за процес наруџбине.

Ово упутство служи како би Вам куповина у интернет продавници ortodoks.rs била једноставна и брза. Артикли у понуди налазе се и на истакнутим продајним местима на нашем сајту, а сама интернет продавница Вам омогућава да поручите те артикле и да Вам они буду достављени на кућну адресу. Понуда са артиклима се ажурира једном дневно, али без обзира постоји могућност да неки од артикала нису доступни, односно да су продати или да тренутно не постоји тражена величина или боја.

РЕГИСТРАЦИЈА

Регистрација се обавља само једном, а сваки следећи пут када посетите ortodoks.rs систем ће вас аутоматски препознати. Регистрација се врши при обављању прве куповине. Приликом наруџбине одређеног артикла, где ће претходно бити захтевано од Вас да попуните сва неопходна поља потреба за успешно извршену наруџбину.

Након регистровања налога, истовремено ће вам на Вашу „e-mail“ адресу бити послата аутоматска порука за потврду регистрације. Молим Вас да обавезно прегледате „Spam“ фолдер вашег „e-mail“ налога, с обзиром да „e-mail“ сервиси из предострожности не приказују поруке са нашег сервера у „inbox“ делу, иако су потпуно безбедне.

ДОДАВАЊЕ ПРОИЗВОДА У КОРПУ

Производи су организовани по категоријама које можете прегледати попут каталога. Када пронађете производ који желите да наручите изаберите дугме ДОДАТИ У КОРПУ. Тиме сте производ убацили у своју корпу (исто као у класичној продавници). Даље, слободно можете наставити са прегледавањем производа, а у корпу можете додати још производа.

ПРЕГЛЕД КОРПЕ

Када сте завршили са стављањем производа у корпу и желите да их наручите, изаберите опцију ПОГЛЕДАЈ КОРПУ. У овом делу можете погледати све производе и количину наручених производа, њихову укупну цену и начин доставе. Уколико је вредност наручених производа изнад 6.000, аутоматски ће вам се приказати опција за бесплатну доставу артикла у делу избора начина доставе. У корпи можете навести колико комада једног производа желите да наручите или ако сте се предомислили у вези неког од њих, производ можете избацити из корпе. Корпа је почетна тачка у креирању наруџбенице.

Такође, у овом делу можете искористити и ПРОМОТИВНИ КУПОН уколико исти добијете, а који служи за остваривање попуста при онлајн куповини.

Када сте задовољни садржајем своје корпе, крените даље на следећи корак.

КОРИШЋЕЊЕ ПРОМОТИВНОГ КУПОНА

По уносу кода у предвиђено поље (уколико је код валидан и исправно унет) и кликом на дугме УПОТРЕБИТЕ КУПОН, укупна цена наруџбине биће умањена за проценат вредности добијеног купона. Информација о искоришћеном купону биће видљива у одељку за приказ цене целокупне наруџбине.

УНОС ПОДАТАКА О КОРИСНИКУ И МЕСТУ ИСПОРУКЕ

У овом кораку је потребно да наведете податке о наручиоцу и адресу где је потребно пакет испоручити. Подаци о наручиоцу су подаци који ће бити наведени на рачуну који ће вам бити послат заједно са пошиљком.

Подаци о адреси које унесете биће искоришћени као примарни подаци за доставу наруџбине, тј као подаци где желите да пошаљемо испоруку. Молимо вас да све податке наведете што прецизније како би вас курири који уручују пошиљке што лакше пронашли. У случају неисправно унетих података, може доћи до враћања ваше пошиљке и спорије испоруке.

НАЧИН ДОСТАВЕ

У одељку ВАША НАРУЏБИНА биће Вам приказан начин на који ће вам пошиљка бити достављена – Пост Експрес или бесплатна достава у случају да исуњавате услове за исту.

Достава наручених производа из наруџбенице се обавља по креирању наруџбине и потврде телефонским путем. Плаћање наруџбенице вршите куриру приликом преузимања пошиљке. Трошкови доставе се посебно наплаћују за артикле до 6.000 динара. Наруџбине преко 6.000 динара биће бесплатно достављане. Цена доставе је исказана на последњој страници процеса наручивања.

Оквирно време за које ће вам пошиљка бити уручена је углавном 1-2 дана. Како у пракси уручење може бити и брже, а да не би сваки дан ишчекивали курира и пошиљку, приликом предаје ваше пошиљке курирској служби послаћемо вам емаил обавештења да смо пошиљку послали. То значи да ће курир са пошиљком бити сутрадан на вашој адреси.

НАЧИНИ ПЛАЋАЊА

Интернет продавница ortodoks.rs за сада подржава само следећи начин плаћања:

– плаћање приликом преузимања (поузећем)

Плаћање поузећем подразумева плаћање наруџбенице куриру приликом преузимања пошиљке. Плаћање се врши искључиво готовином.

ПРЕГЛЕД И ПОТВРДА НАРУЏБЕНИЦЕ

На крају, по извршеној наруџбини, можете још једном погледати све детаље наруџбенице: шта сте наручили, податке о наручиоцу, адресу испоруке, колико износе трошкови доставе, колика је укупна цена, начин плаћања за који сте се одлучили, итд. и то можете извшити увидом на страници МОЈ НАЛОГ у заглављу интернет продавнице ortodoks.rs

Аутоматски са извршеном наруџбином на регистрациони емаил вам се шаље преглед наруџбенице и упутство за плаћање. Још једном скрећемо пажњу да увек проверите СПАМ фолдер уколико нисте одмах добили потврду о извршеној наруџбини.

ПРАЋЕЊЕ СТАТУСА НАРУЏБЕНИЦЕ

Страница „Мој налог“ вам је доступна након успешне регистрације. Она је видљива само вама и на њој можете ажурирати своје регистрационе податке и пратити статусе својих наруџбеница. Након креирања, наруџбенице ће се појавити на странци „МОЈ НАЛОГ“. Овде можете поново погледати све детаље наруџбенице као и све претходне Ваше наруџбине.

Такође, на истој страници можете пратити у којем статусу је ваша наруџбеница, нпр.: након креирања наруџбенице статус ће бити „у обради“, а затим чим се поруџбина пошаље на вашу адресу, статус ће бити промењен у „готово“ што значи да је поруџбина прослеђена куририма. То значи да ће вам сутрадан курир донети пошиљку.

Такође, све промене статуса наруџбенице је праћено и емаил обавештењима која ћемо вам слати на емаил адресу коју сте оставили приликом регистровања.