Чини ми се да сваког месеца морам да напишем по један чланак у коме образлажем потенцијалним купцима како поручити неку нашу ствар. Овај чланак се некако указао као потреба сходно изузетно позитивној реакцији купаца на последњу мајицу и нови шортс из серије „фискултурна ношња“ који су са сајта настали већ 2 сата после објаве. Наравно, већина љубитеља ОРТОДОКСа добро зна да се раде изузетно лимитиране серије производа које се скоро никада у истом облику не понављају и да када се лансира неки нови производ исти буде јако брзо распродат. Е а са друге стране је тај исти концепт новим фановима представити и појаснити.

ПоручивањеПоследњих неколико недеља, без да претерујем сам путем друштвених мрежа добио бар стотину порука са питањима попут: „Како поручити мајицу?“, „Зашто више нема на стању?“, „Знате ли да тај сајт не ради пошто ништа нема да се поручи?“ итд… Народе сајт www.ortodoks.rs савршено ради а актуелну понуду можете видети ИСКЉУЧИВО и само у одељку „РАДЊА“. Тамо су изложени СВИ модели који су у датом тренутку доступни. Одабиром неког од модела можете видети у падајућем менију и доступне величине. За величине које су доступне можете такође видети и тачно колико их има на стању. Овде би можда било добро да направим и малу дигресију пошто се људи жале да приказ количина некад није тачан тј. да се дешава да одаберу модел и величину и кад дођу на „чекаут“ добију поруку да та величина више није доступна. Разлог је тај да се сајт освежава на сваких 5 минута и сасвим је могуће да када је велика фреквенција људи на страници он не показује баш најтачнију количину која је доступна у том тренутку јер константно људи поручују а у позадини ми проверавамо валидности поруџбина и скидамо или враћамо количине на стање. Дешава се наравно и супротна ситуација, да неког модела нема стању а затим да се после неког времена исти поново врати на стање и појави у понуди.

Савет за купце јесте да добро прочитају податке који се од њих траже и тачно упишу физичке адресе и електронску пошту. То подразумева место, поштански (зип) број, улицу и број улице (број стана) као и мобилни телефон (у некој од домаћих мрежа) који курири могу да користе за контакт и нарано исправну електронску пошту коју користите пошто вас управо ту обавештавамо о свакој промени статуса пошиљке (обавезно проверити спам и џанк фолдере) . Ми накнадно све поруџбине проверавамо и  елиминишемо и сторнирамо сваку која није правилно попуњена тако да може да се деси да иако је поруџбина првобитно прошла ипак буде сторнирана. Напомињем да проверавате електронску пошту пошто све информације о поруџбинама управо путем е-поште  добијате.

Да се вратим на тему и причу о томе како поручити! Ово је корисна информација и за особе које нас активније прате а то је да смо почели на период од 7 до 14 дана, четвртком у 20:00 да лансирамо по неки нови производ. Дакле сваког или сваког другог четвртка 20:00 може се на сајту појавити неки нови производ. Ову одлуку смо донели како би увели мало ред у хаос и бесмисленост коју смо направили око објављивања производа. На овај начин сматрам да ће свим заинтересовани  за нове производе бити много лакше и практичније да буду и остану  у току са актуелним дешавањима.

Слажем се да је јако чудно то што када одете у нашу интернет продавницу обично ничега нема што би могло да се купи и логично је да човек себи постави питање „Јел ово нека грешка?!“. Али будите сигурни грешка није. Ствар је у томе што имамо јако лојалну заједницу обожавалаца и купаца који брижљиво прате свако ново издање па испразне радњу у року од пар сати након објаве. У принципу они су криви што на сајту скоро никада нема шта да се купи…Шалу на страну јако,  сам поносан и захвалан заједници која активно прати и потржава ову марку.

Робе има у понуди док залихе трају и то је то. Серије су ограничене и не израђујемо допуне. Савет за све је да ако видите нешто што вам се допадне одмах и поручите. Још један савет је да не покушавајте да поручујете слањем порука преко друштвених пошто путем њих само преусмеравамо људе на овај сајт. Поручивање је прилично једноставно и после три клика сте обавили поруџбину.

Наравно процес за купце који желе испоруку ван Србије је мало другачији, само се обратите на podrska@ortodoks.rs и одмах решавамо све. Једини услов за испоруку робе ван Србије је да поседујете ПЕЈПАЛ налог и то је све.

Дугујем туторијал у видео формату који демонстрира како се ствари поручују али надам се да ће ускоро бити снимљен. У сваком случају надам се да сам пружио пар корисних информација.

Поздрав свима и хвала на разумевању