Детаљна упутства о регистрацији и коришћењу интернет продавнице.

КАКО ПОРУЧИТИ

Једноставно речено, НЕ! Регистрација није нужна и ствари можете поручити и као гост. Међутим регистровани корисници уживају у повољностима које нису доступне гостима.
Ортодокс производе шаљемо  искључиво путем ПостЕкспрес курирске службе када су поруџбине адресиране на локације у Србији. 
Између 2 до 5 радних дана за поруџбине које су намењене да буду испоручене на адресе у Србији.
Ортодокс интернет продавница за наруџбине којима је доставна адреса у Србији има 3 начина плаћања:

1.Плаћање кешом приликом доставе (Вредност робе тј. откупна вредност за адресе на Косову и Метохији не сме бити већа од 2000 дин)

2.Директном банковном трансакцијом уз помоћ банковне апликације

3.Пејпал

Ортодокс производе шаљемо широм света а да би сте поручили морате поседовати Пејпал налог и обавити авансну уплату по инструкцијама из наруџбенице.
Како бисмо свим заинтересованим купцима олакшали процес куповине преко Ортодокс интернет продавнице, на овој страници представићемо детаљна упутства за наручивање артикала, туторијале као и најчешће постављана питања везана за процес поручивања. Ова упутства служе да Вам омогуће брзу и једноставну куповину на Ортодокс интернет продавници.

Регистрација

Регистрација се обавља само једном, а сваки следећи пут када посетите ortodoks.rs систем ће вас аутоматски препознати. Регистрација се врши при обављању прве куповине. Приликом наруџбине одређеног артикла, где ће претходно бити захтевано од Вас да попуните сва неопходна поља потреба за успешно извршену наруџбину означите поље: “Направите налог?
Након регистровања налога, истовремено ће на Вашу е-пошту бити послата аутоматска порука за потврду регистрације. Молим Вас да обавезно прегледате “Spam” фолдер вашег налога.

Додавање производа у корпу

Производи су организовани по категоријама које можете прегледати попут каталога. Када пронађете производ који желите да наручите изаберите пре свега жењену величину и количину након чега притиснете дугме ДОДАТИ У КОРПУ. Тиме сте производ убацили у своју корпу (исто као у класичној продавници). Даље, слободно можете наставити са прегледавањем производа, а у корпу можете додати још производа.

Преглед корпе

Када сте завршили са стављањем производа у корпу и желите да их наручите, кликните на иконицу корпе која је увек видљива у заглављу. У овом делу можете погледати све производе и количину наручених производа, њихову укупну цену и начин доставе. Уколико је вредност наручених производа изнад 10.000 дин, аутоматски ће вам се приказати опција за бесплатну доставу артикла у делу избора начина доставе. У корпи можете навести колико комада једног производа желите да наручите или ако сте се предомислили у вези неког од њих, производ можете избацити из корпе. Корпа је почетна тачка у креирању наруџбенице.
Када сте задовољни садржајем своје корпе, крените даље на следећи корак.

Коришћење промотивног купона

По уносу кода у предвиђено поље (уколико је код валидан и исправно унет) и кликом на дугме ИСКОРИСТИТЕ КУПОН, укупна цена наруџбине биће умањена за проценат вредности добијеног купона. Информација о искоришћеном купону биће видљива у одељку за приказ цене целокупне наруџбине.

Унос података о кориснику и месту испоруке

У овом кораку је потребно да наведете податке о наручиоцу и адресу где је потребно пакет испоручити. Подаци о наручиоцу су подаци који ће бити наведени на рачуну који ће вам бити послат заједно са пошиљком.
Подаци о адреси које унесете биће искоришћени као примарни подаци за доставу наруџбине, тј као подаци где желите да пошаљемо испоруку. Молимо вас да све податке наведете што прецизније како би вас курири који уручују пошиљке што лакше пронашли. У случају неисправно унетих података, може доћи до враћања ваше пошиљке и спорије испоруке па и блокаде налога на Ортодокс продавници.

Начини плаћања

Ортодокс нтернет продавница за сада подржава следеће начине плаћања:
  • Плаћање приликом преузимања (поузећем) – Само  ако је адреса испоруке у Србији
  • Директн банковна трансакција (авансна уплата путем банковне апликације) – Уплата искључиво са динарског на динарски рачун
  • Пејпал – Где год да је адреса за испоруку, након уплате шаље се пакет

Преглед и потврда наруџбенице

На крају, по извршеној наруџбини, можете још једном погледати све детаље наруџбенице: шта сте наручили, податке о наручиоцу, адресу испоруке, колико износе трошкови доставе, колика је укупна цена, начин плаћања за који сте се одлучили, итд. То можете извшити увидом на страници МОЈ НАЛОГ кликом на иконицу која је увек видљива у заглављу и налази се лево од иконице за корпу.
Аутоматски са извршеном наруџбином на регистрациону е-пошту вам се шаље преглед наруџбенице и упутство за плаћање. Још једном скрећемо пажњу да увек проверите СПАМ фолдер уколико нисте одмах добили потврду о извршеној наруџбини.

Праћење статуса поруџбине

Страница “МОЈ НАЛОГ” вам је доступна након успешне регистрације. Она је видљива само вама и на њој можете ажурирати своје регистрационе податке и пратити статусе својих наруџбеница. Након креирања, наруџбенице ће се појавити на странци “МОЈ НАЛОГ”. Овде можете поново погледати све детаље наруџбенице као и све претходне Ваше наруџбине.
Такође, на истој страници можете пратити у којем статусу је ваша наруџбеница, нпр.: након креирања наруџбенице статус ће бити “у обради”, а затим чим се поруџбина пошаље на вашу адресу, статус ће бити промењен у “готово” што значи да је поруџбина прослеђена куририма. То значи да ће вам сутрадан курир донети пошиљку.
Такође, све промене статуса наруџбенице је праћено и обавештењима путем е-поште која ћемо вам слати на адресу коју сте оставили приликом регистровања.