Ваша приватност је на првом месту!

Политика приватности

Политика приватности

Ваша приватност је у потпуности заштићена. У име Ортодокс интернет продавнице обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца.
Сви подаци о кориснику портала се строго чувају и обрађују у складу са важећим прописима и доступни су само запосленима којима су ти подаци неопходни за обављање посла. Подаци о личности се неће чинити доступним трећим лицима тако да Вам је пословање са Ортодокс интернет продавницом потпуно сигурно и безбедно.

Заштита података

Да бисмо успешно обрадили Вашу поруџбини потребни су нам Ваше име и презиме, место и адреса, телефон као и електронска пошта. То су основни подаци уз помоћ којих ћемо бити у могућности да Вам испоручимо жељену робу као и да Вас обавештавамо о тренутном статусу пошиљке. Прикупљамо само неопходне, основне податке корисника неопходне за пословање у складу са добрим пословним обичајима са циљем пружања квалитетне услуге.
Пријавa или регистрацијa на www.ortodoks.rs подразумева сагласност корисника са условима пословне политике Ортодокс интернет продавнице и сагласност да шаљемо обавештења путем електронске поште, Вибера, смс-а.
Сваки корисник има могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са билтена, Вибер и смс листа које користимо за маркетиншке кампање.
Ортодокс интернет продавница ће Ваше личне податке користити искључиво у сврхе техничке администрације интернет странице, како би вам дала приступ посебним информацијама или за комуникацију са вама. Ортодокс интернет продавница неће продати податке које поседује трећим лицима нити на тржишту. Наши сарадници су у обавези да поштују поверљивост ваших података.
Ортодокс интернет продавница може уступити Ваше податке (има, презиме, адресу на коју се роба шаље, телефон особе која робу прима) партнерској фирми која у име Ортодокс интернет продавнице робу доставља до жељене адресе. Партнерска фирма је у обавези да поштује поверљивост Ваших података.
Ортодокс интернет продацвница се обавезује да ће чувати приватност корисника, осим у случају тешког кршења правила Ортодокс интернет  продавнице незаконитим активностима корисника када ће они бити прослеђени адекватним службама задуженим за спровођење закона. Податке нећемо прослеђивати трећим лицима осим ако се то од нас не буде захтевало законом.
Поред наведених прикупљамо, анализирамо и обрађујемо податке о производима који наши посетиоци траже и купују, као и страницама које посећују. Те податке користимо да бисмо побољшали понуду и изглед наших страница и омогућили Вам једноставније коришћење, сигурнију и удобнију куповину.

Заштита поверљивих података о трансакцији

Приликом уношенја података о платној картици, поверљиве информације се преносе путем јавне мреже у заштићеној форми употребом ССЛ протокола и ПКИ система, као тренутно јако поуздане криптографске технологије.
Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, “2checkout”, па се тако комплетни процес наплате обавља на њиховом систему наплате. Подаци о платној картици ни једног тренутка нису доступни нашем систему.

Колaчићи

Делови наше интернет странице www.ortodoks.rs користи колачиће (“cookies”) како би Вам помогао да прилагодите коришћење интернета Вашим потребама.
Колачић је текстуални фајл који се чува локално на вашем рачунару и који омогућава препознавање корисника који се вратио на интернет страницу ради праћења и анализе посета интернет страници у циљу оптимизације Ортодокс интернет продавнице.
Лични подаци у овом случају нису сачувани, те се ове информације не могу користити за личну идентификацију. Уколико не желите да прихватите да се Колачић чува на вашем рачунару, неопходно је да онемогућите Колачић за ову интернет страницу у вашем претраживачу. Раније инсталиран Колачић можете обрисати из вашег интерет претраживача. Онемогућаванје, односно брисанје, може значити и умањење функционалности интернет странице.
Колачићи су јединствено додељени Вама, и једино могу бити прочитани од стране мрежног сервера у документу који Вам је послао. Једна од основних сврха Колачића је да обезбеди погодности које ће Вам уштедети време.
Наша интернет страница има имплементирам “Youtube”, “Vimeo” и “Instagram” како бисмо вам обезбедили приказ нашег фотографског и видео садржаја. Ове платформе користе Колачиће који се називају “Колачићи трећих лица” и они ће вам доделити своје Колачиће и овај поступак је под контролом и правилима ових платформи.

Сигурност и промена услова

Коришћенје наших услуга подразумева сагласност корисника са наведеном политиком приватности и коришћења Колачића. Ортодокс интернет продавница се обавезује да ће се придржавати свега наведеног али и задржава право да без најаве повремено промени или модификује правила. О важним променама и допунама обавеститићемо кориснике путем електронске поште или објављивањем новитета на самој интернет страници.