ПиХ

О нама

Ово је прича двадесетдвогодишњег момка (сада већ знатно старијег) који је успео да споји своје цртачко-дизајнерско умеће, породичну кројачку традицију и љубав према својој земљи и њеној историји.

Све је почело спонтано, без конкретно одређеног циља. У једном тренутку, јавила ми се жеља да направим мајице са апликацијом мога града Смедерева, које би моји другари и Ја могли да носимо и поносно покажемо колико волимо свој град. Истина је да сам одувек био фасциниран средњовековним тврђавама. Пошто сам рођен у Смедереву, чија тврђава је школски пример Византиске градитељске школе логечно је било да њу искористим као главни мотив. Нацртао сам тврђаву и написао Смедерево са све телефонским позивним бројем 026, и наручио најобичније памучне мајице са неком панцир дебелом штампом,. Штампа је била жута, па је мајица због тог „026“ деловала као телефонски именик. Али, упркос томе, цела прича се допала много ширем кругу људи од моје локалне екипе, тако да сам искористио прилику да униформишем наш град. Једна ствар је довела до друге и уз помоћ друштвених мрежа и нових дизајн решења успео сам да проширим свој дизајн широм Србије. Људи су то из неког разлога прихватили иако сам Ја и даље у шоку да је неко спреман да одвоји новац и купи мајицу коју сам ја осмислио. Тако је настао Ортодокс, органска акција на реакцију муштерија!“ – Фанtom

Ортодокс је робна марка основана 2007. године. Уз дужно поштовање према свим својим купцима, специјализовали смо се у изради малих и аутентичних серија памучне, мешане, као и синтетичке гардеробе, изузетно високог квалитета. Фокусирамо се на врхунски дизајн и квалитет инспирисан Србима, њиховом историјом, културом, традицијом и обичајима, док су нам узори по квалитету велики светски брендови.

Посебан акценат стављамо на дизајн, детаље, материјале, нама својствене кројеве, везове, флок и ручну сито штампу под великим притиском коју карактерише беспрекоран отисак и мекоћа. Сви наши производи се кроје, шију и штампају у Србији што нас чини комплетним српским производом, самим тим и покретачем домаће текстилне индустрије, на шта смо изузетно поносни.

Трудимо се да пренесемо богато историјско и културно наследство са наших простора креирајући одевне предмете, на једноставан, јединствен и креативан начин. Сваки дизајн који пласирамо инспирисан је и чврсто везан за неку особу, предмет, причу, догађај или место које желимо у најбољем светлу да представимо, сачувамо од заборава или од пуке и недостојне комерцијализације.

Не мрзимо никога, али бранимо што је наше. Поносимо се својим пореклом и храбро се супротстављамо свакоме ко не уважава нашу традицију и обичаје.